Over Jade

Over Jade

De edelsteen Jade kan verschillende kleuren hebben, zoals groen, geel/groen, wit of paars. De groene kleur is de meest bekende. Sommige varianten zijn glazig en lichtdoorlatend terwijl anderen niet transparant zijn en donkerder van kleur. Net als nefriet is jadelet één van de twee steensoorten die de naam Jade dragen. In welke vormen kun je jade kopen. Bij het kopen van deze steen is het belangrijk om te achterhalen of het een echte Jade is. Er zijn namelijk imitatie stenen die als Jade worden aangeboden onder de naam ‘new jade’. Voor deze steen wordt serpentijn gebruikt en is dus geen echte jade edelsteen. De steen is vaak lichtgeel/groen van kleur. Als sieraad is deze edelsteen een mooie toevoeging aan je outfit. Door de groene kleur valt de steen als sieraad goed op, bijvoorbeeld als hanger aan een ketting. Er zijn Jade hangers in allerlei soorten en maten. Er zijn ook Jade parel kettingen, deze ketting bestaat uit kleine ronde steentjes en is wat minder opvallend dan een hanger. Het kopen van jade is erg persoonlijk omdat de kleur per steen verschillend kan zijn. Naast een hanger of een ketting zijn er ook armbanden, ringen en oorbellen te koop met een jade edelsteen.

Over Jade

Jade kopen heeft veel positieve eigenschappen, het trekt voorspoed, welvaart en geluk aan en het heeft een reinigende en beschermende werking. Deze steen ondersteunt bij het loslaten van negativiteit en stimuleert de zelfredzaamheid. Het helpt bij bedenken van nieuwe ideeën en helpt erbij om ze ook daadwerkelijk uit te voeren. Jade kopen zorgt ervoor dat de lichamelijke systemen in balans blijven en het heeft een positieve werking op de (bij)nieren, het zenuwstelsel en de blaas. Jade stimuleert het hartchakra waardoor liefde en tolerantie worden bevorderd.

Over Jade

Echte jade verkleurt wanneer je het jaren lang op de huid draagt. Hieraan kun je zien dat het echt jade is. De steen wordt vaak gebruikt om sieraden van te maken en voor de geneeskrachtige werking. Jade kopen wordt ook ingezet voor klachten op spiritueel gebied. Jade correspondeert met de vierde chakra het hartchakra. Hieronder vind je enkele voorbeelden waarbij het kopen van jade je op het geestelijk vlak kan helpen.
Als iemand overlijd die je dierbaar is dan voel je vaak de leegte die deze persoon achterlaat. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. Er zijn mensen die het gevoel hebben nooit meer te kunnen lachen en verder kunnen gaan met hun oude leven. Er zijn ook mensen die het feit verdringen en weer “gewoon” verder willen gaan met hun leven. Maar wanneer je een verlies niet goed verwerkt dan komt er toch vaak een moment waarin je gevoelens vastlopen. Het is dan ook goed om je rouw te verwerken. Deze steen op de huid gedragen kan je helpen bij de rouwverwerking. Jade kopen: voor een mooi steunend cadeau.
Je kan verschillende dromen hebben. Belangrijk zijn de dromen die je inzicht geven. Sommige dromen geven je boodschappen vanuit je onderbewuste. Vaak gaat het over “stukjes” die je die dag hebt mee gemaakt. Fijn is het als je na een droom inzicht hebt gekregen hoe je in het leven staat. Deze steen op de huid gedragen helpt je dromen te krijgen waardoor je inzicht krijgt. Daarom zijn er veel mensen die jade kopen. Naar je lichaam luisteren klinkt zo gemakkelijk. Maar toch is dat niet altijd even gemakkelijk om dat uit te voeren. Je lichaam geeft vaak signalen af die genegeerd worden. Signalen als wanneer je vermoeid bent of wanneer je veel te veel informatie binnen krijgt. Soms ga je zo lang door met deze en andere signalen te negeren dat je een burn-out krijgt of lichamelijke klachten. Jade kopen helpt om je te leren luisteren naar je lichaam. Draag de steen wel op de huid voor het beste resultaat.

CHINESE JADE

Het culturele belang van Chinese jade gaat minstens duizenden jaren terug. Chinese jade juwelen, jade ornamenten en jade hangers behoorden vanaf de Chinese oudheid tot een onmisbaar onderdeel van kostuumornamenten. Naast het belang van het Chinese sieraad in jade om het uiterlijk te verfraaien diende Chinese sieraden in jade ook tot de identificatie van de sociale status en hiërarchie en werden Chinese sieraden in jade ook gebruikt als rituele objecten.

Over Jade

Onder ander in het confucianistische Boek de Rite werden de vijf grote deugden van Chinese jade in de verf gezet: welwillendheid, rechtschapenheid, nederigheid, intelligentie en loyaliteit. Daarnaast werd ook de symbolische band tussen de hemel en de aarde een belangrijke representatie.
Een van de belangrijke ceremoniële functies van de Chinese sieraden in jade deed zich voor als keizerlijke jade hofkralen die werden gedragen door de keizer, keizerin en hofambtenaren, in verschillende kleuren en texturen. De Chinese jade hofkralen werden tijdens grote ceremonies door de Chinese keizer in de vorm van rozenkransen gedragen. De keizerin had op haar jurk ruimte voorzien om strengen van Chinese hofkralen in jade te hangen. Tijdens de Qing-dynastie (1644 – 1911) waren ook de dunne Chinese haarspelden met oorhaak een belangrijk onderdeel van de Chinese keizerlijke jadeornamenten. Tijdens de Qing-dynastie hielden deze Chinese jade sieraden eerder een artistieke, esthetische en praktische waarde en verdween de nadruk op de rituele waarde. De stilistische evoluties van de Chinese sieraden in jade kennen enerzijds innovaties in technieken maar blijven toch ook steeds sterk vasthouden aan de traditie.