Inkoop

Vintage Jewellery Boutique koopt oude sieraden, horloges en munten in ter uitbreiding van de eigen collectie. Bestaande juwelen vertegenwoordigen vaak nog een bepaalde waarde en kunnen dan ook interessant zijn om aan ons te verkopen. Denk bijvoorbeeld aan het tafelzilver dat je van familie hebt geërfd of aan het klassieke Rolex-horloge dat je in de praktijk bijna niet draagt.

Met een verkoop schenk jij je oude sieraden een tweede leven en draag je bij aan een duurzaam hergebruik van kostbare grondstoffen. Bij ons ben je altijd verzekerd van een betrouwbare taxatie door een beëdigd taxateur en daarmee van een eerlijke prijs voor je vintage juwelen. Alleen al door de huidige goudprijs kan een verkoop zeer de moeite waard zijn.

Hoe werkt het verkopen van je oude sieraden?

Bij Vintage Jewellery Boutique kun je tijdens openingstijden vrijblijvend langskomen voor een gratis taxatie van je vintage sieraden. Onze gecertificeerde taxateurs beoordelen de waarde van je juwelen op basis van kenmerken zoals de algehele onderhoudstoestand, materialen, gewicht, afmetingen, steenbevestiging, versieringstechnieken en gebruikte edelstenen zoals diamanten. Na het vaststellen van de waarde laten wij je weten welk bedrag een verkoop aan ons kan opleveren.

Bij akkoord over een verkoop betalen wij het bedrag direct contant of per bankoverschrijving aan je uit. In het laatste geval staat het geld binnen 5 seconden op je bankrekening. In totaal duurt het taxeren van enkele vintage juwelen doorgaans een paar minuten. Een taxatie van grotere hoeveelheden neemt logischerwijs meer tijd in beslag. Daarom adviseren wij je om hiervoor vrijblijvend een afspraak te maken.

De meest voorkomende vintage objecten die wij inkopen zijn:

  • Vintage sieraden met edelstenen
  • Goudbaren, munten en dentaal goud
  • Vintage horloges
  • Overige objecten zoals zilverwerk

Inkoop van sieraden met edelstenen

Bij Vintage Jewellery Boutique kun je makkelijk en snel vintage gouden en zilveren sieraden laten taxeren en verkopen. Denk hierbij aan tweedehands ringen, armbanden, hangers, oorbellen, broches en colliers. Wij maken gebruik van geijkte weegschalen en zijn naast erkend taxateur ook gediplomeerd diamant- en edelsteendeskundige. Hierdoor kun je bij ons tevens sieraden met edelstenen of zelfs losse diamanten verkopen.

In tegenstelling tot een goudinkoper beoordelen wij niet alleen de sloopwaarde, maar ook de esthetische waarde van jouw juwelen. Hierdoor is de kans groter dat jij er een eerlijke prijs voor krijgt en dat jouw oude sieraden met liefde gedragen gaan worden door een trotse nieuwe eigenaar. Verkoop je aan ons incourante of kapotte juwelen, dan smelten wij deze om voor duurzaam hergebruik in onze eigen atelier werkplaats.

Inkoop van goudbaren, munten en dentaal goud

Naast je tweedehands sieraden kun je aan Vintage Jewellery Boutique ook goudbaren, munten en dentaal goud verkopen. Wij kopen alle soorten goudbaren en munten in en controleren deze op echtheid. Goed om te weten is dat alleen goudbaren met een puurheid van minimaal 99,5% en gouden munten met een puurheid van minimaal 90% tot beleggingsgoud worden gerekend. Denk bij dentaal goud dat je aan ons kunt verkopen onder meer aan gouden bruggen, vullingen en kronen.

Inkoop van horloges

Bij Vintage Jewellery Boutique hebben we een passie voor horloges. Wij kopen daarom tegen marktconforme prijzen vintage horloges in van merken die wij zelf veelvuldig aanbieden. Voorbeelden hiervan zijn uurwerken van Oris, Junghans, Rolex, Cartier, Omega, Chopard, Christiaan van der Klaauw, Audemars Piguet en Patek Philippe. Ook horloges van iconische merken zoals Hublot, IWC, Tag Heuer, Longines en Jaeger-LeCoultre kun je vanzelfsprekend aan ons verkopen.

Overige inkoop

Heb jij een vintage voorwerp in je bezit waarvan je twijfelt of wij het inkopen? Vraag het ons vrijblijvend en je ontvangt snel een reactie. Zo kopen wij naast de eerder genoemde artikelen ook zilveren bestekcassettes, brilmonturen van edelmetaal en oude edelmetaalhoudende (laboratorium)artikelen in. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Samenwerking met Taxatiebureau Rothuis

Vintage Jewellery Boutique werkt samen met het gerenommeerde inkoopbedrijf Taxatiebureau Rothuis. Hierdoor is in onze winkelvestiging altijd een gecertificeerd taxateur aanwezig en kun jij je vintage sieraden, munten of horloges met de nodige privacy door een betrouwbare expert laten taxeren. Je bent van harte welkom zonder afspraak en mag altijd een bekende meenemen. Voor de taxatie van grotere partijen adviseren we om vooraf een afspraak in te plannen.

Direct een afspraak maken?
Dan kunt u ons telefonisch bereiken of een e-mail sturen.