Over edelstenen

Over Edelstenen

Een edelsteen is een zeer zeldzaam soort steen. Iedere edelsteen bestaat uit één of meerdere mineralen. Mineralen zijn samengeklonterde, vaste, stoffen die in de natuur zijn ontstaan. Het proces dat hiervoor zorgt is heel ingewikkeld en kan miljoenen jaren hebben geduurd. Maar het resultaat mag er dan ook wel zijn. Edelstenen zijn prachtig en niet alleen dat, ze zijn ook zeer krachtig en kunnen je ondersteunen bij het behalen van lichamelijke en psychische doelen. De stenen worden vaak bewerkt om in sieraden verwerkt te worden. De kenmerken van edelstenen zijn onder te verdelen in drie belangrijke kenmerken:
– Schoonheid: Door experts wordt er gekeken naar kleur, lichteffect, glans en de doorzichtigheid.
– Duurzaamheid: Men kijkt hierbij naar de hardheid van de steen, maar ook naar breekbaarheid en chemische bestendigheid.
– Zeldzaamheid: Een zeldzame edelsteen is kostbaarder dan een die heel vaak in de natuur voorkomt.
Edelstenen worden verwerkt in veel soorten en maten. Het is ook sterk afhankelijk van de soort steen. Zo is bijvoorbeeld de diamant erg populair als ring en een andere steen weer als ketting. Men slijpt de ruwe stenen vaak tot eindproduct.

AMETHIST

De amethist is een van de meest bekendste edelstenen. Deze paarse kristal is familie van de bergkristal en wordt gekenmerkt door zijn prachtige paarse kleur. De edelsteen wordt verspreid over de wereld gevonden. In de middeleeuwen was dit voornamelijk in Brazilië. Tegenwoordig wordt de amethist onder andere ook gevonden in de Verenigde Staten, Rusland, Duitsland en Zwitserland. Een amethist kopen is een aanrader. Want deze edelsteen is niet alleen prachtig om te zien, maar heeft ook vele geneeskrachtige eigenschappen. De prachtige paarse kleur in alle mogelijke variaties ontstaat in de natuur doordat het in aanraking komt met ijzer.

BARNSTEEN

De Barnsteen is een bijzondere edelsteen die negatieve energie omzet in positieve (levens)kracht. Een Barnsteen is ook geschikt voor honden en katten omdat het vlooien en teken afweert. Voordat een mineraal wordt gepromoveerd tot een edelsteen, moet hij aan een aantal voorwaarden voldoen. Hij moet mooi zijn, zeldzaam, duurzaam (hij moet dus lang mee kunnen gaan), er moet vraag naar zijn, hij moet een bepaalde traditie hebben en hij moet draagbaar zijn. Pas als al deze kenmerken aanwezig zijn, dan mag hij het etiket edelsteen dragen. Verder is de Barnsteen zeldzaam en hij heeft een lange levensduur. Ook met de vraag en traditie zit het goed. De Barnsteen kent een rijke historie die ver terug gaat in de tijd en deze edelsteen is altijd in trek geweest. Als sieraad en/of versiering, maar zeker ook als geneeskrachtige edelsteen.

AQUAMARIJN

Deze edelsteen met blauwe of blauwgroene kleur werd vroeger gezien als de schat van zeemeerminnen. De naam komt van de Latijnse term ‘water van de zee’. De energie van aquamarijn is liefdevol, zacht en straalt heldere energieën uit wat stress kan verminderen. Deze edelsteen wordt gevonden in Brazilië, Zimbabwe, Mexico, India en Madagaskar. Aquamarijn is een krachtige edelsteen en kan veel hulp bieden als het gedragen wordt als sieraad. Zeker als halsketting is het een aanrader omdat Aquamarijn in verbinding staat met het keelchakra. Ook als ruwe steen is aquamarijn bijzonder om te zien, het oogt glasachtig en je kunt er vaak licht doorheen kijken. De blauwe, groene of groenblauwe kleur straalt veel rust uit. Qua kleur kan de edelsteen erg verschillen. Sommige stenen zijn tegen het witte aan, terwijl anderen helder blauw of groen van kleur zijn.